BIJZONDERE RISICO'S boven €500.000,=

 Luxejachtverzekering
Luxe jachten worden sinds kort door twee grote verzekeringsmaatschappijen niet meer accepteert, zeer waarschijnlijk vanwege tegenvallende schadecijfers. Daarnaast krijgen bestaande klanten met jachten van € 500.000+ een brief waarin wordt aangekondigd dat de lopende verzekeringspolis elders wordt voortgezet. En dat is spijtig, want Nederland mag trots zijn op de florerende jachtbouw branche.

Reden voor deze ontwikkeling in verzekeringsland? De premies zouden vanwege concurrentie jarenlang zijn gedrukt en terwijl de schadelast steeg. Als gevolg zien de Nederlandse maatschappijen er geen brood meer in. Lopende polissen worden overgedragen aan generieke verzekeraars om te saneren. Premie verhoging en cross-selling zijn manieren om het weer winstgevend te maken. De eigenaren van luxe jachten hebben namelijk wel meer bezittingen die verzekerd moeten worden.

En nu? Eigenaren van luxe jachten kunnen nog vrijwel uitsluitend terecht bij buitenlandse verzekeraars. De premies zijn over het algemeen hoger, want de buitenlandse verzekeraars zijn niet altijd op de hoogte van de Nederlandse markt en zijn risico’s. Onder de buitenlandse spelers is Lloyd’s de grootste en van oudsher gespecialiseerd in maritieme verzekeringen. Lloyd’s speelt handig in op de ontwikkeling in de Nederlandse markt door coverholders in Nederland aan te stellen. De coverholder van het Lloyd’s MS Amlin syndicaat zijn wij: Paul L’Ortye Yachtverzekeringen. Wij maken de vertaalslag tussen de Nederlandse markt en de verzekeringsorganisatie Lloyd’s of London. De premies zijn hierdoor redelijker en beperkingen in de limieten zijn er vrijwel niet bij Lloyd’s. Het verzekeren van een superjacht van 30 meter met bemanning is geen uitzondering.