10 Tips voor het kopen van uw boot

10tipsforbuyingaboatHet kopen van een boot is een totaal andere aankoop als al u eerdere aankopen, het zou ook zomaar uw duurste aankoop kunnen worden. Dit zou kunnen doordat de boot niet aan uw wensen voldoet, of in geval van een gebruikte boot, dat u de problemen van een andere koopt.

  1. Denk goed na over hoe u de boot denkt te gaan gebruiken. Wat voor boot past er bij mij en mijn gezin, is dit reëel binnen mijn budget?
  2. Bereken nauwkeurig je budget. Vergeet niet dat er nog meer kosten zijn zoals; onderhoud, verzekeringen, registratie, liggeld en brandstof kosten.
  3. Gebruik een gerenommeerde botenbouwer of makelaar, doe eens navraag bij andere watersporters.
  4. Controleer wat er precies inbegrepen, denk hierbij ook aan de levertijd en eventuele garantie?
  5. Als je de boot overweegt te financieren, controleer wie er verantwoordelijke is voor de registratie.
  6. Een professionele taxateur kan de kwaliteit controleren van de afwerking en de specificaties van de door u nieuw te bouwen boot, ook kan hij de werkelijke waarde bepalen van een tweedehands boot en u wijzen op een ongeziene problemen.
  7. In geval van een gebruikte boot, doe alleen een bod onder voorbehoud van een proefvaart en taxatie.
  8. Ben er zeker van de de boot is vrijgesteld eventuele verplichtingen, zoals een uitstaande financieringen.
  9. Creëer voor je zelf checklist, zorg dat er een aantal zaken hoe dan ook op staan zoals, roest of corrosie, hoe is het schilderwerk, de staat van de motor en de uitrusting, stoffering, de uitrusting van het inventaris en andere zaken die kunnen duiden op een probleem.
  10. Als nieuwe eigenaar is het uw verantwoordelijkheid om de nodige veiligheids uitrusting, navigatielicht en verzekering geregeld te hebben!