10 Tips voor het verkopen van uw boot

nautor-swan-verzekering

Uw boot verkopen is een kwestie van uw gezond verstand gebruiken. Een concurrerende markt als deze verdient een goede aanpak. De beste periode om uw boot te verkopen is tussen het vroege voorjaar en de herfst.

  1. Zorg ervoor dat u alle documentatie up-to-date en direct bij de hand hebt, inclusief alle service en onderhouds historie.
  2. Overweeg of je zelf gaat verkopen of via een makelaar. Een makelaar kan uw boot professioneler presenteren aan een breder publiek en kan er eventueel voor zorgen dat uw boot er te allen tijde tip-top bij ligt.
  3. De uitstraling van uw boot wordt al snel aangetast door de zon, zout op het dek, de opgedroogde lekstrepen op de romp. Gebruik een zacht reinigingsmiddel om te voorkomen dat u de waslaag verwijderd.
  4. Het onderwaterschip; het verwijderen van algen en ander waterleven is essentieel voor het behoud van de snelheid, prestaties en ook het brandstof verbruik. Een koper zal dit waarschijnlijk ook controleren.
  5. Wax. Uw boot waxen zorgt voor een opvallende en frisse uitstraling.
  6. Zorg dat alle apparatuur in goede staat verkeert en dat de motor gemakkelijk start.
  7. Controleer de tuigage en zeilen, navigatie verlichting, claxon, bilge pomp, lampen, lieren, verwarming, gastoestellen, generator, kookgelegenheden, kranen en het toilet.
  8. Verwijder alle spullen uit het zicht die u niet van plan bent mee te verkopen.
  9. Vervang alles wat niet werkt of is versleten en zaken die uiteindelijk een grondige schoonmaak vereisen.
  10. Ten slotte, neem goede foto’s op een heldere zonnige dag voor het gebruik van elke vorm van reclame, online en offline.