L’Ortye Yachtverzekeringen vindt het belangrijk dat uw verzekering altijd op maat gemaakt wordt, daarom hebben wij diverse additionele dekkingen ontwikkeld, zodat uw verzekering altijd voor u klopt.

Deze rechtsbijstandverzekering is geldig in heel Europa, en biedt ook dekking in geval van een charter. Een P&I-verzekering dekt in beginsel schade tot maar liefst 500 miljoen dollar, maar dat is voor de meeste pleziervaarders geen essentie. L’Ortye heeft voor mensen die af en toe iemand meenemen tegen betaling, maar zelf schipper zijn, deze interessante oplossing.

Een uitgebreide rechtsbijstand dekt onder andere schade onder het eigen risico of een garantieclaim die niet toegewezen wordt, liggeld, identiteitsfraude, contractuele verschillen, corruptiescenario’s. Tevens bent u, de schipper en zijn alle andere opvarenden die met uw toestemming de boot betreden, verzekerd voor rechtsbijstand bij juridische meningsverschillen.

Naast de verzekering van de boot, bieden we tevens een aantrekkelijke dekking voor een charter met eigen schipper. Voor een charter met eigen schipper kunnen wij voor een percentage van de huidige premie de passagiersaansprakelijkheid meeverzekeren.

Mocht u zakelijk gaan varen, dan kan het voorkomen dat u extern een crew inhuurt voor uw boot. In het buitenland kunnen bijvoorbeeld medische kosten behoorlijk oplopen. Daarom kunt u bij L’Ortye een additionele ziektekostenverzekering afsluiten, waarmee u potentiële medische kosten van uw betaalde bemanning afdekt in geval van ziekte of ongeval.

Als u uw boot risicovrij wilt laten aanbouwen of verbouwen, dan is de aan- en verbouwverzekering voor u een interessante optie. Zo is uw boot verzekerd tegen ieder mogelijk schadescenario dat voor kan komen tijdens de aan- of verbouw van uw boot, zowel door uzelf, als door derden. Deze polis is tevens eenvoudig om te zetten in een vaarpolis.