Het ondenkbare gebeurt: u loopt schade op aan uw boot. Wat nu? Om dit vervelende proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben wij een zevenvoudig stappenplan ontwikkeld, zodat u direct een houvast heeft. Geen zorgen, wij staan voor u klaar.

Wij proberen u zo goed mogelijk te begeleiden, zodat u precies weet wat u kunt verwachten in deze situatie en u er zeker van bent dat de schadebehandeling zo snel en efficiënt mogelijk verloopt.

Is er gevaar of een strafbaar feit gepleegd? Geen gevaar? Is er een tegenpartij betrokken?
Bel de KNMR of de politie. Probeer extra schade te voorkomen en neem foto’s. Neem alle gegevens op van de tegenpartij en eventuele getuigen. Bij schuld van de tegenpartij kunt u vragen om een ondertekende schuldverklaring om discussie achteraf te voorkomen.
Is er gevaar of een strafbaar feit gepleegd? Bel de KNMR of de politie. Geen gevaar? Probeer extra schade te voorkomen en neem foto’s. Is er een tegenpartij betrokken? Neem alle gegevens op van de tegenpartij en eventuele getuigen. Bij schuld van de tegenpartij kunt u vragen om een ondertekende schuldverklaring om discussie achteraf te voorkomen.
Belt u ons altijd eerst om uit te leggen wat er is gebeurd, want we geven u graag direct advies over de vervolgstappen. Wij sturen u dan een email met instructies en een schadeformulier.
U kunt het ingevulde schadeformulier en overige documenten naar ons terug sturen per e-mail, briefpost of zelfs via WhatsApp.
Indien benodigd zal er een expert langskomen om de schade op te nemen.
U mag zelf een reparatieofferte opvragen bij een reparateur naar keuze. Wij kunnen u helpen met het vinden van de juiste reparateur. De expert bepaalt of de reparatiekosten marktconform zijn en in sommige gevallen zal de expert ook een offerte voor u aanvragen.
De uitkering vindt plaats na goedkeuring van de reparatiekosten.
Indien er een tegenpartij betrokken is, verzorgen wij het regres. Dit betekent dat wij de schade voor u gaan verhalen of de tegenpartij vergoeden.